Potret foto

Even voorstellen

 

Mijn naam is Maurice, 48 jaar.

Op dit moment ben ik als ervaringsdeskundig counselor werkzaam bij een GGZ instelling voor verslavingszorg. Daarnaast ben ik gestart met mijn praktijk Mindfulness4you.

In 2002 ben ik als patiënt bij de GGZ zorg terecht gekomen. In die tijd stond mijn leven op zijn kop. Ik kampte met een drugsverslaving, daarnaast was ik depressief, had ik paniek - en angstaanvallen. Na een aantal terugvallen en 3 klinische opnames verder van 4 maanden behandeling, kwam ik in 2007 in actief herstel en begon mij om te scholen in sociale studies. Ik begon met de opleiding SPW ( Sociaal Pedagogische Werker). Vervolgens heb ik de HBO opleiding SPH ( Sociaal Pedagogische Hulpverlener) afgerond. Tijdens deze opleiding ben ik begonnen als stagiaire bij een Welzijnsinstelling voor Vluchtelingenwerk. Na mijn stage kon ik daar aan de slag als Coördinator en heb daar mijn 1e jaar van de Master studie Social Work gedaan.

Na 6 jaar bij de Welzijnsinstelling Punt Welzijn gewerkt te hebben als coördinator, moest ik  wegens re – organisatie opzoek naar een andere baan. Ik besloot iets met mijn ervaringsdeskundigheid te gaan doen. Ik was inmiddels al een behoorlijke tijd in actief herstel en vond de tijd rijp om de verslavingszorg in te gaan.

Vanaf 2015 ben ik werkzaam in de GGZ Verslavingszorg. Hier kwam ik voor het eerst in aanraking met Mindfulness. In eerste instantie vond ik het zweverig totdat ik kennis maakte met de aandachtgerichte therapie  vorm.

In die tijd ging ik mij steeds meer bezig houden met het actief beoefenen en toepassen van Mindfulness en zag ook in mijn werkveld de effectiviteit ervan.

Tijdens mijn eigen behandelingen was er nog weinig tot geen interesse voor aandachtgerichte therapievormen. Vooral de reguliere behandelmethoden stonden centraal tijdens behandeling. De laatste jaren is er steeds meer onderzoek gedaan naar nieuwe vormen van aandachtgerichte cognitieve therapie en is de effectieve tijd ervan bewezen.

Ik ben ervan overtuigd dat aandachtgerichte therapie een grote bijdrage kan leveren aan het verminderen of zelfs laten verdwijnen van psychische klachten. Dit is ook de reden voor mij geweest om de opleiding tot Mindfulness Based Cognitive Therapy te gaan volgen om vervolgens mijn eigen praktijk te starten.

Door mijn eigen ervaringen met diverse psychische klachten in het verleden, mijn werk als hulpverlener binnen de GGZ en als praktiserend beoefenaar van mindfulness  en gediplomeerd vaktherapeut MBCT kan ik ook jou die ondersteuning bieden die nodig is om Mindful door het leven te gaan.

Ik hoop je snel te mogen ontmoeten tijdens een van mijn trainingen.

 

Tot ziens!

Scroll naar boven